Den 9/5 2005 fick vi bekräftat vad vi anat en längre tid; Anammas produkter säljs inte längre i vanliga butiker, utan till storhushåll och snabbmatskedjor, bl.a. till Sibylla. Däremot säljs och marknadsförs de flesta av produkterna av familjen Dafgårds under namnet Dafgårds Goda Gröna. Men eftersom Anammas produkter finns kvar på den svenska marknaden får sidan tills vidare stå kvar ungefär som innan.

Anamma är ett ganska nytt företag på den svenska marknaden - vi upptäckte dem år 2001 - som vi hälsar mycket välkommet! Flera av produkterna, vi har oftast hittat dem på Domus och Hemköp, är redan mångas favoriter.

Trevligt tillskott i diskarna, sommaren 2002, är några färdigrätter. Utöver dessa två, BOMBAY och CHILI  lär finnas två till; ROMA och PESTO. Ganska dyrt kan tyckas, ca 43:- för två portioner, men behändigt att ha i frysen till bråda dagar.


Färdig mat från Anamma - Chili och Bombay.  
Denna "Potatiswok med chili" passar utmärkt till alla tillfällen då man har annat för sig är att stå vid spisen mer än 7-10 minuter, som det tar från frys- till färdig mat. Den mycket pepparstarka smaken framträder först efter en liten stund, så var försiktig med att krydda.
Denna sorts mat är väl inget de flesta har råd med till vardags - ca 43:-/2 portioner, men det är väl heller inte meningen.

040305: Idag hittade vi den tredje av de fyra rätterna på Hemköp. Det redan ganska dyra priset har nu ökat till 47:- för Anammas färdiga påsrätter. Synd! Lockar kanske inte så många nybörjare..

Men god var den, och lagom till lättlunch åt 3 personer med lite sallad och bröd till.


Nyheter från Anamma 020325; Örtburgare. Goda och stadiga biffar i klass med vanliga hamburgers.. Ännu fler nyheter i februari 2003. Väldigt goda färsbullar men lite dyrt kanske om man är många i hushållet. Nästan 40 kronor (38:90) för 20 stycken blir 2 kronor /st. Råkar man var fyra till middag så blir det ju inte så många per person.Reviderad den 09 juni 2003
Ändrad 050509
Skriv ut sidan