VIANA
Nytt i november 2006
Till första receptsidan

  Så var det dags igen för en riktigt trevlig nyhet i kyldisken hos City Gross i Växjö:
 

Ett helt veganskt sortiment från Tyskland med två sorters korvar, flera sorters biffar, nuggets, vårrullar, kebab, velami (typ salami) med mera. Viana är här!

  Vi har testat det som syns nedan, och är väldigt nöjda även om familjen som vanligt hade lite olika uppfattning om vad som var bäst. Bägge korvarna är i alla fall stadiga i konsistensen och tål att träs på en grillpinne, och det är ju lite ovanligt i det vegetariska sortimentet.
 

Riktigt bra korvar i mer vanliga format, en sorts biff och en sorts burgare.
 

Skivat pålägg blev direkt äldsta dotterns favorit (10 skivor 29.90). Allt är som sagt färskvara med begränsad hållbarhet, men givetvis går allt att stoppa direkt i frysen om man vill storhandla.

 

Lite dyrt kan tyckas; Bratwurst (3st 39,90), Rökt varmkorv (5 st 39,90), Biffar (4 st 39,90) Burgare (2st 34,90). Det är ju inte meningen man ska leva på denna typ av färdig mat, men det är ju alltid trevligt med lite variation.

     
  Inte så lite dyrt märker man när man som jag idag (061126) köpte in resten av sortimentet för att prova de återstående fem varorna i sortimentet á 40 kr nästan - men då finns det ju mat för en tid framöver. Allt nedan är baserat på sojaprotein, som man kanske kan tillverka själv - men man slipper ju allt arbete och tiden det tar, om man har lite bråttom nån gång.
  Det enda vi hunnit testa hittills är Veggie Gyros - marinerade sojastrimlor, men det var väldigt bra, och det enda jag inte brydde mig om att köpa var två vårrullar á 20:-
  Det som förstås är knepigast att göra själv är ju korvarna och pålägget, som därför blir det vi kommer att köpa många gånger framöver. (Bratwursten köpte jag för andra gången idag - riktigt bra!)


2006-11-26
Skriv ut sidan