NYHETSBREV 17, 9 april 2006
Till första receptsidan

Nu är det påsk igen - största mathelgen i Sverige enligt säkra källor, och matsedeln är bestämd. Vi använder en del gamla tips och några nya.

Utöver den sedvanliga salladen och brödet kommer vi att ha ett par huvudrätter - Simons korvlåda och färslimpa (som ungdomarna brukar beställa). Eftersom vi får nya gäster som undrar vad vi egentligen lever av vill vi gärna bjuda på vanlig rejäl husmanskost också. Dessförinnan en buffé med blandat gamla och nya tips:
Vi börjar med de tidigare: Fyllda ägg, Rullader med Rachers, Omelettrulle. Möjligen blir det även några sallader från receptmenyn. En ny sida med tips till årets påsk hittar du här »»
När det gäller rulladerna så kommer jag att lägga ostskivor på båda sidorna av Rashersskivan, för att få den att hålla ihop bättre. Av samma anledning är det viktigt att använda Nutanas vegefärs, som är mer finmalen och håller ihop bättre än ex.vis quorn - dessutom använder jag i år mjöl stället för ströbröd. Finmalen sojafärs, som brukar vara lite "smetig" går antagligen också bra, och om jag inte kunde få tag på Rashers där jag bor skulle jag pröva med halloumiost till detta - men det har vi inte testat själva ännu.
Den ursprungliga rulladen smakar allra bäst kall.
Så här såg förra årets bord ut »»

 

En riktigt trevlig påskhelg önskas alla från Vegerian

/ Eva-Lena Hedal


Du får detta mail för att du anmält intresse för nyhetsbrev, eller för att du haft tidigare kontakt med oss. Om du inte vill ha våra nyhetsbrev framöver, klicka här och skicka mailet utan närmare förklaring.

2006-04-10
Skriv ut sidan