NYHETSBREV 19, 21 maj 2006
Till första receptsidan

Smörgåstårtor är festlig mat som uppskattas av de flesta, dessutom är de vackra att se på och kan varieras i det oändliga. Här är ett par tips som förstås kan ändras efter smak och tillgång på ingredienser.
Fyra halvcirklar hönökaka, se fyllning nedan, dekorerad med tomatklyftor, svarta oliver, ärtskott och äggskivor runt om.

Olika bredbara ostar på fyra hönökakor. Lager 1: Rachersbitar med gräslök. Lager 2: Havsmarinerad quorn med lite majonnäs och gräslök. Lager 3: Kokta hackade ägg blandat med lite creme fraiche och svart vegansk kaviar. Lager 4: En blandning av fyllningen från lager 2 och 3. Creme fraiche blandat med ost runt om.


Fyra landgångsbröd, se fyllning nedan, dekorerad med färdigköpta färskostbitar (från Netto), oliver med röd vegansk kaviar, gula småtomater, sallad, ärtskott samt gurk- och tomatskivor runt om.

Smör på varje lager denna gång. Lager 1: Pastej. Lager 2: Kantarellost. Lager 3: Havsmarinerad quorn (se ovan) blandat med kokt ägg, gräddfil och majonnäs. Översta lagret och på sidorna runt om: Bonjour-ost blandat med lite creme fraiche.

Dekorationen kan också varieras hur mycket som helst. Gröna oliver finns med många olika fyllningar, eller så kan de fyllas med svart kaviar. De fina vita ostbitarna ovan kan ersättas med fetaost som man kryddar på olika sätt. Det mesta passar på en smörgåstårta och det är roligt med blandade färger.


Stackars kyckling- och baconätare!
Läs Karin Ahlborg i Aftonbladet 18/5 2006;
B
illig kyckling fylls med grisprotein – och i vanligt bacon är det slaktavfall. http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,827536,00.html

Snart är det sommar och semesterledighet!

Vegerian.se / Eva-Lena Hedal


Du får detta mail för att du anmält intresse för nyhetsbrev, eller för att du haft tidigare kontakt med oss. Om du inte vill ha våra nyhetsbrev framöver, klicka här och skicka mailet utan närmare förklaring.

2006-05-21
Skriv ut sidan