FINAL i Coops Stora Mattävling 26/8 2005

Läs mer på Coop.se

 


Så kom äntligen den stora dagen och priset gick till den väl mest tippade tv-kocken Pelle Johansson som vi härmed gratulerar på det varmaste. Förutom att han säkerligen är en väldigt skicklig kock framstod han även som trevlig, rolig, sympatisk och ödmjuk - och högst förtjänt av priset. Carlo Barsotti fick ett hedersomnämnande för sitt engagemang för bland annat närproducerad mat, en tanke som vi också hyllar av hela vårt hjärta.

S
om Carl Jan Granqvist sa så har ju Pelle arbetat i ett medium med stor genomslagskraft, och jag hörde även någon mumla bakom mig; "Vi har ju inte direkt kunna tävla på samma villkor allihop" - en skopa som även jag har insett gäller en webbsida som denna. Det är ju inte lätt att visa vad man kan utanför en fysiskt närvarande ganska liten "publik" utan dessa tillgångar. Personligen tror jag att alla finalister var lika värdiga vinnare - men i en tävling ska ju någon vinna.

Över tre tusen förslag på kandidater hade kommit in till Coop inför tävligen berättade Christina Möller, varav några hade varit väldigt speciella. Bland annat hade en mormor blivit nominerad för att hon alltid bjöd på så god mat när mamma och pappa inte var hemma. Det måste vara roligt att sitta i en jury.

N
edan är några bilder av skiftande kvalitet från den minnesvärda och mycket trevliga tillställningen.

 
S
om de kloka människor vi är så hade vi givetvis inte förväntat något pris, och känner därför inte minsta besvikelse. Vi blev bjudna på resan och hotellvistelse - och alla fick personligt formulerade diplom, blommor och presenter.
 

Den enda besvikelsen från resan stod vägkrogarnas vegetariska menyer för. Se länk nedan.
Varning för den vegetariska menyn på vägkrogarna >>
Se den tidigare nomineringssidan >>


Juryn bestod av: Christina Möller, f.d. chef Coop Provkök, Svein E. Skorstad, koncernchef Coop Norden AB, Sander Johansson, matmästare Coop Sverige, Carl Jan Granqvist, professor i Matkunst i Stavanger. Priset är instiftat av KF Provköks 50-årsjubileum.

2005-08-27
Skriv ut sidan