Tre
användningstips som
vi fick med första lådan:
Torsk
(ersätter vi med annat) med fänkål
(4 portioner)
|
1
purjolök
1 fänkål
½ buljongtärning
2 dl grädde
salt
cayennepeppar
Quornfilé
eller vegeschniztel
1 lime
|
Skölj,
ansa och skär purjolök och fänkål
i mindre bitar, och lägg i en panna. Smula
över ½ buljongtärning och häll
över 2 ½ dl vatten. Koka grönsakerna
mjuka under lock i ca 15 min.
Mixa grönsakerna med lite av buljongen i
en matberedare eller mixer. Häll tillbaka
moset i pannan och tillsätt grädden.
Smaksätt med 2 krm salt och ½-1 krm cayennepeppar.
|

|
Detta
recept finns testat (utan lime dock) med bild på
sidan Recept/Höst
2003 Riktigt citronfrisk
smak, med känsla av fiskrätt, utan minsta
citrus faktiskt. |
|
Broccoligräng
(4 portioner)
Vi har testat detta - jättegott
- och vi
använde detta recept även till rotsakslådan
nedan.
|
broccoli
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3 dl riven stark ost
salt och peppar
|
Dela
broccolin i mindre bitar och förväll den
några minuter. Lägg över i en smord,
ugnssäker form. Smält margarin i en kastrull,
tillsätt vetemjöl, späd med mjölken
och låt småkoka i ca 5 min. Rör
ner riven ost, häll såsen över
broccolin och gratinera i ugn 225 gr ca 10 min.
|
|
Sallad
med bönor och creme fraiche (4
portioner)
|
Brytbönor
purjolök
2 msk balsamvinäger
smör och olja
salt och peppar
2 dl creme fraiche
|
Förväll
brytbönorna och bryn dem sedan i olja och smör.
Skiva purjon tunt och lägg i den precis innan
servering. Häll på balsamvinägern.
Salta och peppra.
Vispa creme fraichen hårt med elvisp. Salta
och peppra. Lägg upp de varma bönorna
på ett fat och toppa med en sked creme fraiche.
|
Flyttad
2005-04-27
|
|
Skriv
ut sidan 
|
|