Vegerian

Cypresser finns i alla former och storlekar. Köp en cypress för en vacker, snabbväxande, vintergrön häck där olika färger är möjliga. Eller få Italien i trädgården och skapa en vacker toskansk atmosfär med den italienska cypressen.

Vad är cypresser?

Cypresser eller cypresser är barrträd som tillhör familjen cypresser, Cupressaceae. Det kan syfta på hela familjen inklusive en stor del av de barrträd som vi känner till såsom metasequoia sequoia, thuja och taxodium, men vissa menar bara de specifika släktena Cupressus och Chamacyparis.

Av dessa släkten är de vanligaste arterna Leylandscypressen och Kaliforniencypressen, som är vitt spridda i vårt land. Namnen cypress och cypress används ofta omväxlande och bredvid varandra.

De italienska cypresserna

Det vetenskapliga namnet på den italienska cypressen är Cupressus sempervirens. Den italienska cypressen är ett välkänt träd eftersom dessa smala pelarträd känns igen i ett medelhavslandskap nära Medelhavet. Även i toskanska sfärer? Kombinera denna italienska cypress med den vackra lavendeln och dröm dig bort!

En italiensk cypress i vårt land växer ofta inte högre än 10 meter och förblir fint smal. Dessa träd kan bli mycket gamla, ibland upp till 500 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *